marți, 25 mai 2010

GREVĂ JAPONEZĂ


Ţin să încep cu comunicatul de presă :
Alianţa Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță marți, 25 mai, începând cu ora 10, grevă japoneză. 20.000 de studenți din toată țara vor purta banderole albe și se vor mobiliza pentru a semnala că o reducere a subvențiilor de cămine-cantine și a burselor NU este o soluție pentru scăparea țării de criza economică. Studenții din centrele universitare: București, Constanța, Galați, Iași, Suceava, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Craiova, Petroșani, Baia-Mare, Alba-Iulia, Hunedoara,Timișoara vor protesta cu banderole albe pe parcursul întregii zile...




Aşadar după ce aţi citit acest comunicat de presă OSE-ul aseară sa pus pe treabă, făcând Flyere şi banderole albe pentru toţi studenţi ce vor dori să participe.
Azi dimineaţă ne-am adunat din nou în sediu să ne dăm task-urile.
Apoi a început misiunea de a împarţii banderolele, la vreo 200 de studenţi din Facultatea de Inginerie Electrică desigur însoţite şi de un Flyer în care informam studenţi:
Ne aflăm din păcate într-unh moment de cotitură şi anume: drepturile fundamentale precum bursele,subvenţiile de cămin-cantine şi cele pentru transportrul în comun pot fi TAIATE printr-o ordonanţa de urgenţă dată de Guvern.


Organizaţia Studenţilor de la Inginerie Electrică,OSE, alături de alte facultăţi din ţară va organiza o GREVĂ JAPONEZĂ ca semn de protest. Totul poate fi facut foarte simplu şi elegant:banderole albe purtate la braţ de membrii organizaţiilor şi de studenţi.
PS: în partea dreaptă a flyerului am adăugat şi o poză foarte hazlie.




Desigur de dimineaţa a fost prima tură urmând să mai împarţim restul de Flayere şi banderole rămase la studenţi ce vin de dupămasă.
Aşă că SUCCES tuturor ONGS din ANOSR.
Şi nu uitaţi:
NU vrem reducerea subvenţiilor studenţeşti!
NU reducerii cu 15 % a subvenţiilor de cămine-cantine!
NU reducerii cu 25 % a burselor studenţesti!



PS: la sfarşit după ce am împarţit prima parte de banderole şi flyere avem un sentiment aparte văzând cum majoritatea studenţilor din holul facultăţi purtau banderolele albe la mână, şi apropo uni dintre studenţi erau familiarizaţi cu această grevă venind ei la noi să ne ceră banderole... aşă că din cate am observat studenţi sunt entuziasmaţi de acestă grevă şi chiar se implică.

Niciun comentariu: