vineri, 2 aprilie 2010

Incarcatoru viitorului


In curand nu va trebui sa-ti faci griji ca ti-ai uitat incarcatorul mobil acasa sau ca bateria Ipod e pe descarcate. Deoarece corpul tau va Reincarca electronicele folosite de tine (gata cu priza si modul MAtrix).
Adica Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a depus recent un brevet in SUA (patent) pentru un incarcator de telefon ce recolteaza energie cinetica. Aceasta noua tehnologie va permite astfel telefoanelor mobile sa fie incarcate partial prin miscarea corpului proprietarului.

Si cum nuamrul utilizatorilor de telefoane mobile creste, la fel si cererea de energie, care pune in pericol eforturile de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera si cresterea eficientei energetice.

Nokia, care are o istorie de proiectare sclipitoare, spera de a elimina necesitatea pentru ca la fiecare telefon nou achizionat sa vina si cu un nou incarcator specific telefonului.

Deci destul de repede, incalzirea ta pe un teren de fotbal ar putea insemna incarcarea bateriilor.

Iata un filmulet pe M2E (motion2energy), o companie ce exceleaza, prin crearea unui dispozitiv similar pentru militari:


Dupa cum ati vazut in filmulet aceasta noua tehnologie numita 'Motion to Energy' utilizeaza principiile Legi lui Faraday de inductie. Legae prevede ca un conductor carese deplaseaza printr-un camp magnetic va induce un curent in acest conductor proportional cu viteza de circulatie.

Compania sustine:
-microgeneratori se potrivesc in interiorul bateriei existente, si dubleaza durata de viata a bateriei, elimina 30, 40 la suta din metale grele toxice utilizate in bateriile normale;
-costurile reduse de productie ar fi aproximativ aceeasi ca bateria de fabricare traditional, cu exceptia catorva toxine;
-bateria M2E ar reduce in jumatate numarul de baterii ce merg in depozitele de deseuri si ar mai reduce cererile de baterii reincarcabile.

Un Investitor spune: "This is a Revolutionary, not evolutionary technology".

Niciun comentariu: