marți, 25 mai 2010

GREVĂ JAPONEZĂ


Ţin să încep cu comunicatul de presă :
Alianţa Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță marți, 25 mai, începând cu ora 10, grevă japoneză. 20.000 de studenți din toată țara vor purta banderole albe și se vor mobiliza pentru a semnala că o reducere a subvențiilor de cămine-cantine și a burselor NU este o soluție pentru scăparea țării de criza economică. Studenții din centrele universitare: București, Constanța, Galați, Iași, Suceava, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Craiova, Petroșani, Baia-Mare, Alba-Iulia, Hunedoara,Timișoara vor protesta cu banderole albe pe parcursul întregii zile...




Aşadar după ce aţi citit acest comunicat de presă OSE-ul aseară sa pus pe treabă, făcând Flyere şi banderole albe pentru toţi studenţi ce vor dori să participe.
Azi dimineaţă ne-am adunat din nou în sediu să ne dăm task-urile.
Apoi a început misiunea de a împarţii banderolele, la vreo 200 de studenţi din Facultatea de Inginerie Electrică desigur însoţite şi de un Flyer în care informam studenţi:
Ne aflăm din păcate într-unh moment de cotitură şi anume: drepturile fundamentale precum bursele,subvenţiile de cămin-cantine şi cele pentru transportrul în comun pot fi TAIATE printr-o ordonanţa de urgenţă dată de Guvern.


Organizaţia Studenţilor de la Inginerie Electrică,OSE, alături de alte facultăţi din ţară va organiza o GREVĂ JAPONEZĂ ca semn de protest. Totul poate fi facut foarte simplu şi elegant:banderole albe purtate la braţ de membrii organizaţiilor şi de studenţi.
PS: în partea dreaptă a flyerului am adăugat şi o poză foarte hazlie.




Desigur de dimineaţa a fost prima tură urmând să mai împarţim restul de Flayere şi banderole rămase la studenţi ce vin de dupămasă.
Aşă că SUCCES tuturor ONGS din ANOSR.
Şi nu uitaţi:
NU vrem reducerea subvenţiilor studenţeşti!
NU reducerii cu 15 % a subvenţiilor de cămine-cantine!
NU reducerii cu 25 % a burselor studenţesti!



PS: la sfarşit după ce am împarţit prima parte de banderole şi flyere avem un sentiment aparte văzând cum majoritatea studenţilor din holul facultăţi purtau banderolele albe la mână, şi apropo uni dintre studenţi erau familiarizaţi cu această grevă venind ei la noi să ne ceră banderole... aşă că din cate am observat studenţi sunt entuziasmaţi de acestă grevă şi chiar se implică.

joi, 20 mai 2010

Coaching


De săptămâni bune sunt într-un program de coaching realizat de cei de la CROS, mai exact comunitatea HRemotion.
Prin acest program eu am prins Peştişorul de Aur varianta Românească în care îţi pui 3 dorinţe (obiective) şi cu puţin sau mai mult ajutor din partea coachului ajungi să ţi le împlineşti tu.
Aş începe prin a vă spune un 'SECRET' despre numărul 3: un număr norocos? da opţiunea 3 fiind aleasă pentru mine în programul de coach, locul 3 e pentru oameni creativi aşa ca mine (practic vorbind), 3 e si pentru un om HR(Human Resource)norocos el fiind Coordonator,Mentor şi Coach(un 3în1) ...
Desigur şi numărul 1,2 sunt cifre norocoase şi reprezentative, dar rămâne de văzut în programul de coaching dacă aceste două numere sunt reprezentative şi pentru mine.
Ce face coachul? el descoperă, clarifică şi se aliniează cu obictivele mele ; mă incurajează să mă cunosc, descoper pe mine; mă provoacă să generez soluţi şi strategi, tot coachul îmi impune să fiu responsabil şi răspunzător de mine, mai exact coachul aprofundă învăţarea, îmbunătăţeşte performanţa şi sporeşte calitatea vieţi.
Cum am prins eu Peştişorul de Aur (coachul)? foarte 'simplu' am trimis un filmuleţ cu obicetivele mele şi... am ajuns la selecţia finală de matching cu Coachul. Matchingul sa întâmplat intr-o cafenea eleganta si trendy alături de 13 coach ce sau prezentat fiecare in parte. În final am aflat că sunt doar 12 coach deoarece Doamna Elisabeta Stanciulescu pe care o alesesem eu şi mulţi alţi nu era în programul de coach, dânsa era facilitor al programului. În fine trec peste şi mă uit la cele 4 inimioare din mână mea stângă şi la mapa din mâna dreaptă în care erau cei 12 coach create special de cei de la CROS. Şi încep prin a da prima inimioara Doamnei GAbi Dafta o femei minunata care a terminat Ingineria şi Psihologia şi pe care am ales-o deoarece a fost primul coach la care m-am dus să discut 15 minute despre viaţa, iar în scurta discuţie de 15 minute Doamna GAbi mi-a deschis Viziunea (ce vreau eu). Următoarele 3 inimioare au fost date lui Tibi Borza(un tanăr ONGS), Doamnei Monica Eugeniu (creativă) şi Ludmilei MArin (o tânără ce a încercat ceva nou, anume a spus NU cănd a vrut).
Doamna Monica a fost Peştişorul de Aur (numărul 3 norocos) la care a ajuns inimioara, şi cu care am parcurs şedinte în fiecare vineri.
Interesându-mă mai mult despre Coaching am aflat că sufăr de OCD (Obsessive Compulsive Disorder) caraghios dar majoritatea suferim de el sau asta presupun eu. Iar acest OCD se tratează cu CBT (Cognitive Behavioral THerapy) o terapie pe termen scurt, structurată psihologic care se uită la relaţia dintre ceea ce gândim , ceea ce simţim şi cum putem răspunde. Deci CBT examinează procesele cognitive cum ar fi gândurile nedorite, atitudinile, credinţele şi terapia de comportament care se concetrează pe comportamentul ca răspuns la aceste gânduri.


Hmmm inseamnă că Monica prin acest CBT mi-a dat tema de casă (scriu într-o agendă tot ce se întâmplă în programul meu de coaching), şi desigur am trecut prin mulţi alţi paşi cu această temă de casă (agendă) care pot fi realizate doar prin multă practică şi training pe COACHing .
DEci până în momentul de faţă coachingul mă ajută foarte mult, fiind o formă de a mă deschide şi cunoaşte.
MULŢUMESC MONICA MULŢUMESC CROS, MULTUMESC HRemotion, MULŢUMESC OSE.