sâmbătă, 10 aprilie 2010

Optimism2010



Dupa cum stiti ieri a fost editia de primavara a Optimism... la care am participat si eu.

Ajuns la Romana ma indrept spre Howard Johnson, intru pe la usa dinspre Piata Lahovari urc doua etaje cu liftu si poc ajung in fata salii... imi iau eticheta cu numele meu, o lipesc pe mine si apoi ies pe afara prin Outlet-uri deoarece ajunsesem printre primi.

Dupa plimbarea prin Outlet-urile din Romana ma intorc la conferinta, unde lumea se mai adunase si stateau la un pufulete si o vorba buna.

Ca deobicei m-am dus singur la eveniment, dar spre bucuria mea am intalnit lume din CROS, cu care am socializat putin apoi m-am dus in sala pe un scaun ce l-am gasit cu greu, multe locuri fiind deja ocupate.

Iata si startul conferintei sau mai bine spus primei sesiuni din cele 3. Startul primei sesiuni a fost dat de Adrian Soare despre "Sfaturi de seductie"... mmmm foarte tare, am aflat care este cea mai buna replica de agatat "BUNA", insa BUNA cu un zambet pe fata si fara vrajeala sau nevoie materiala. Barbati sunt ignoranti si se gandesc numai la "PUSSY" , insa mai este o problema "FRIEND ZONE" _STOP_ nu mai trebuie acceptata aceasta scuza sau dorinta a femeilor, trebuie sa nu mai fim noi insisi si sa nu mai fim disponibili ca prieteni (desigur se aplica atunci cand nu vrei sa fi prieten cu o femei). Adrian a aratat si un patrat cu o piramida in mijloc foarte interesanta, anume era vorba despre Confort+atractie=relatie.

Apoi next Cristian Lupsa cu o lista de "25 de lucruri,oameni" ce ii da energie pentru proiecte, iaat si cateva nume: facebook, fratele, prieteni, cafea, wrestling, bunici, fosta iubita( a intalnit unu mai bun), voi, batman... Must Do

Next Mihai Sturza "Modelul Meu personal" a venit cu un proiect foarte tare, in care ne-a spus toti pasi cei urmeaza pentru finalizarea proiectului care va insanatosi si evolua societatea romaneasca. Aplauze.

A urmat a doua sesiune , sesiunea povestilor... Startul la dat Mihaela Feodorof "HR" , ne spus povestea paharului plin iar in final a intrebat : De ce merita viata sa fie traita? rasp: tot ce ne umple viata... familia, prieteni...

Apoi a mai urmat multi alti tinand pana la 7 seara...

Cu ce am ramas:
Gavrila- cea mai buna resursa "Oameni" apoi ce este important "dezvoltarea personala" si un filmulet "pui de gaina ce atrag un robot care desigur avea o traiectorie impusa ( si nu spre ei)", morala noi suntem pui atragem tot ce vrem( legea atractiei).
Mircea"dansatoru"- tot ce e in jur sunt doar niste etichete sau ceva de genu.
Alexandra-o ora de joaca si cand vrei sa te joci cu cineva sari o data ca si in jocul MARIO.
Cristina- o femei faina, in sala fiind liniste deplina in timp ce ne povestea .
Marta- valoriile unui jurnalist: cauta, dorinta de a fi cel mai bun, curaj de a publica ceva nou, increderea in feeling, NIMIC NU E IMPOSIBIL si nu-ti da nimeni nimic daca stai.
Mihaela-descopera pasiunea si autencitatea oamenilor dand feedback, cand i se umple paharu il varsa si toarna in el: BELIVE, CREATE, INSPIRE, LOVE...

Fericirea Optimismului: mascota Gusto "PUFULET" si cuvantul "BUNA" :)) :)) :))
ZAMBITI ZAMBITI ZAMBITI
Adam Port & Santé - Own / Rockets & Ponies 001 by Adam Port

miercuri, 7 aprilie 2010

Zambetu te Motiveaza

Acest Video 'Validation' este dedicat Sandrei Ghitescu deoarece mi-a placut interviurile acordate celor de la B-cafe, mai exact partea cu un zambet pentru fiecare:).
Asa ca vizualizare placuta, zambiti cat de mult se poate si Feedback daca sunteti draguti.
Desigur si celorlati ce doresc a zambi va invit a viziona acest clip:


vineri, 2 aprilie 2010

Incarcatoru viitorului


In curand nu va trebui sa-ti faci griji ca ti-ai uitat incarcatorul mobil acasa sau ca bateria Ipod e pe descarcate. Deoarece corpul tau va Reincarca electronicele folosite de tine (gata cu priza si modul MAtrix).
Adica Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a depus recent un brevet in SUA (patent) pentru un incarcator de telefon ce recolteaza energie cinetica. Aceasta noua tehnologie va permite astfel telefoanelor mobile sa fie incarcate partial prin miscarea corpului proprietarului.

Si cum nuamrul utilizatorilor de telefoane mobile creste, la fel si cererea de energie, care pune in pericol eforturile de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera si cresterea eficientei energetice.

Nokia, care are o istorie de proiectare sclipitoare, spera de a elimina necesitatea pentru ca la fiecare telefon nou achizionat sa vina si cu un nou incarcator specific telefonului.

Deci destul de repede, incalzirea ta pe un teren de fotbal ar putea insemna incarcarea bateriilor.

Iata un filmulet pe M2E (motion2energy), o companie ce exceleaza, prin crearea unui dispozitiv similar pentru militari:


Dupa cum ati vazut in filmulet aceasta noua tehnologie numita 'Motion to Energy' utilizeaza principiile Legi lui Faraday de inductie. Legae prevede ca un conductor carese deplaseaza printr-un camp magnetic va induce un curent in acest conductor proportional cu viteza de circulatie.

Compania sustine:
-microgeneratori se potrivesc in interiorul bateriei existente, si dubleaza durata de viata a bateriei, elimina 30, 40 la suta din metale grele toxice utilizate in bateriile normale;
-costurile reduse de productie ar fi aproximativ aceeasi ca bateria de fabricare traditional, cu exceptia catorva toxine;
-bateria M2E ar reduce in jumatate numarul de baterii ce merg in depozitele de deseuri si ar mai reduce cererile de baterii reincarcabile.

Un Investitor spune: "This is a Revolutionary, not evolutionary technology".